Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jagat Telge tar strid för fjärdeplatsen

Alvik fortsätter att sätta press på Mark och Telge. Men i dag kan Södertäljelaget ta ett stort kliv mot att säkra topp fyra-platsen, vid seger i Norrköping.

Norrköping, Akropol, Visby och Mark. Vinner Telge åtminstone två av de återstående matcherna lär det räcka till fjärdeplatsen och hemmaplansfördel i en kvartsfinalserie.

Mark skulle då behöva gå rent för att passera och Alvik vinna tre av fyra.

Spelschemat talar inte för det. Dels möter de varandra, dels har de flera topp tre-lag kvar att möta.

Men Telges första steg är att försöka bortabesegra ligasjuan Norrköping i dag.

– Båda måste vinna för tabelläget. De vill hålla Visby bakom sig. Viktig match, säger Telges assisterande coach Markos Kiriakidis.

Största hotet mot Telge: den skarpskjutande trion Cajsa Uhrström, Tavelyn James och Matilda Claesson. Alla skjuter över 40 procent utifrån. Senast satte Uhrström sju treor mot Akropol.

Men Telge är också ett av ligans tre bästa lag på att försvara trepoängslinjen.

– Defensivt gäller det att hålla koll på dem. Ta bort trepoängslinjen och få våra lägen framåt. Det gäller att hitta övertag, säger Markos Kiriakidis, som kommer att kunna vända sig till Taneisha Harrison för att få just det där övertaget – och poäng.

– Det är en vandrande ’mismatch’ för dem. Hon är för stor eller för snabb.