Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jägare uppmanas undvika jakt med hund efter torkan

Vilda djur utsätts för påfrestningar av sommarens torka och höga temperaturer. Jägare uppmanas därför till att inte jaga med hund under augusti, skriver Västmanlands länsstyrelse i ett pressmeddelande.

Anmäl text- och faktafel

Både vilda djur och hundar kan utsättas för ökad stress och påfrestningar av den varma sommaren och den torra naturen. Länsstyrelserna i Stockholm, Södermanland, Uppsala och Västmanland uppmanar gemensamt jägare att om möjligt inte jaga med hund eller träna hundar i jakt under augusti för att låta djuren återhämta sig. Det gäller främst jakt på vildsvin och grävling, enligt ett pressmeddelande från länsstyrelsen.

Vilda djur ska inte utsättas för påfrestningar i onödan som svåra temperaturförhållanden under jakt eller jaktträning med hund, enligt jaktförordningen, skriver länsstyrelsen i ett meddelande.