Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag sviker aldrig Södertälje

Jag är infödd Södertäljebo och Södertäljepatriot ut i fingerspetsarna. Det torde tydligt ha framgått av mina snart 40 år som förtroendevald och 20 år som gruppledare för Folkpartiet/Liberalerna.

Mina otaliga motioner och debattartiklar genom åren har haft ett enda syfte, att göra Kringelstan till en bättre plats att bo, arbeta och leva i. Och detta oavsett om det har handlat om skolan, stadsbyggnad, äldreomsorg eller nu senast – Hjärt- och kärlcentrum i Lunahuset.

Frank Hjort refererar till Liberalernas inlägg, där jag tillsammans med mina liberala kolleger Anna Starbrink och Ninos Maraha försökte att teckna en bild av händelseutvecklingen kring Hjärt- och kärlcentrum och räta ut ett antal frågetecken.

Dessvärre lyckades vi inte särskilt väl av Frank Hjorts reaktion att döma. Vår ambition var dock att förklara regelverket bakom upphandlingen av hjärtvården i länet, tydliggöra faktorerna som fällde avgörandet – ett resultat som jag djupt beklagar – och beskriva vad som sker den närmaste tiden.

Ett hett önskemål från mötesdeltagarna var att omställningsperioden för Hjärt- och kärlcentrum och dess patienter ska förlängas med tre månader, vilket jag finner högst rimligt.

Hjärt- och kärlcentrum kan fortsätta sin verksamhet i delvis ny skepnad, vårdcentralerna får en betydande resursförstärkning för att klara ett utökat uppdrag och en ny närakut etableras i anslutning till Sveriges modernaste länsdelssjukhus. Dessutom innehöll vår artikel ett rejält mått av självrannsakan beträffande ärendets hela hantering.

Jag hade tyvärr inte möjlighet att närvara vid ”stormötet” nyligen, då jag den aktuella kvällen förärats hedersuppdraget att sitta ordförande vid Rädda Barnens årsstämma. Dock har jag uppfattat att ett hett önskemål från mötesdeltagarna var att omställningsperioden för Hjärt- och kärlcentrum och dess patienter ska förlängas med tre månader, vilket jag finner högst rimligt.

Jag bjuder gärna på en kopp kaffe om du Frank Hjort vill fortsätta dialogen med undertecknad på tu man hand – om Södertälje i allmänhet och Hjärt- och kärlcentrum i synnerhet. Och du, liksom alla Södertäljebor, kan vara tryggt förvissad om att jag aldrig sviker min hemstad.

Mats Siljebrand (L)

gruppledare

► Ladda ner LT:s nyhetsapp gratis till din Iphone här eller till din Android här

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel