Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag stöttar honom" – Klingborg (MP) om Kaplans avgång

Bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) avgick. – Väntat, statsministern gör det han ska, sa Boel Godner (S).– Kaplan kunde inte fortsätta, sa Hanna Klingborg (MP).

LT var på plats i Södertäljes stadshus där statsminister Stefan Löfvens (S) och bostadsminister Mehmet Kaplans (MP) presskonferens följdes på skärm. Kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S) sa inför sändningen ”90 procent säker på det händer som alla tror ska hända”.

Och mycket riktigt hårt kritiserade Mehmet Kaplan entledigades, enligt uppgift på egen begäran.

– Nu kommer spekulationer om vem som ska ta över. För Bolund och Damberg (som tar över Kaplans uppgifter) lär bara vara tillfälliga, sa Godner.

– Vad det innebär för Södertälje? Det beror på vem som tar över. Kaplan, och hela MP, är ju emot inskränkningar av EBO-lagen, säger Godner.

Lite senare dök vikarierande gruppledaren Hanna Klingborg (MP) upp på stadshusledningens måndagsmöte:

– Jag såg inte presskonferensen, men har läst på i hissen efter ett lunchmöte. Nej, jag är inte överraskad, man har ju funderat på vad det här ska leda. Men Kaplan kunde inte fortsätta, han och partiet kunde bara förlora på det.

– Men jag stöttar honom, jag tror fortfarande på hans goda intentioner.