Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag skäms över Södertälje

Södertälje låtsas att man är en kommun som värnar om klimatet och miljön.

Men när en av kommunens matproducenter, som dessutom producerar ekologisk mat, blir attackerad både av varg, vargkramare och till slut även av länsstyrelsen har kommunen helt glömt bort att vara miljövänlig och att värna om den närproducerade maten. Södertälje kommun borde stötta verksamheter som är ekologiska och klimatsmarta – och ska nu skämmas för att man inte lyft ett finger för att stötta verksamheten.

Jag skäms över Södertälje kommun som inte stöttar sina lokala matproducenter.

Jag skäms över Södertälje kommun som inte bryr sig om våra öppna landskap och betade marker.

Jag skäms över att politiker och tjänstemän blundar och tittar åt andra hållet när de som bedriver miljövänlig verksamhet behöver hjälp och stöd.

Mycket glädjande och förväntat att anmälan mot Molstaberg lades ner av åklagaren och att länsstyrelsen får skämmas för att det nu skiner igenom att deras agenda inte alls har fokus på den lagstiftning som ska gälla eller på närproducerad, klimatsmart, ekologisk verksamhet. Länsstyrelsen värnar endast om mer varg till varje pris.

Södertälje kommun är verkligen inte någon vän av klimatet eller landsbygden. Fegt, Södertälje kommun.

Ogans gård

Lotta Wanström

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel