Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag lider med alla lärare

Annons

En stor eloge till landets alla lärare som orkar och vill arbeta i skolans värld. Ni är så viktiga, men jag lider med er efter att ha läst artikeln i Länstidningen, i vilken en lärare blir anmäld till Skolinspektionen efter att denne försvarat sig mot en elevs vredesutbrott.

Anmäl text- och faktafel

Nu får det väl vara nog! Vem är det egentligen som blivit kränkt? Jo, en lärare som enligt lag försökt att upprätthålla studiero och trygghet i klassrummet. Vad hände med elevansvaret respektive föräldraansvaret?

Jag lider med alla lärare som ska ”trippa på tå” inför elever och vårdnadshavare. Vad får de säga eller hur får de agera?

Läs också: Slå din lärare – få en slant

I lagen står det så fint att de ska verka för trygghet och studiero. Men hur ska de lyckas med det när vårdnadshavare har svårt att se sitt eget barns del och när vi har en myndighet som det är alldeles för lätt att anmäla till.

Ni lärare är bäst och jag hoppas att ni orkar stå upp i kampen om att det inte är ni som gör fel!

Vad hände med lärarnas makt?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare