Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Jag har varit på Estrad många gånger"

På fredag kör Jonas Gardell genrep av showen ”30 år tillsammans” på Estrad.– Det är en njutning att få spela den, säger den 52-årige komikern.

Jonas Gardell är mitt uppe i repetitionerna och tar en stund av lunchpausen för att berätta vad Södertäljepubliken kan förvänta sig.

– På fredag måste allt vara färdigt och tipptopp. Föreställningen är exakt likadan som den vi ska spela på Cirkus, säger Jonas.

Scenografi och ljus ska sitta, texterna är redan på plats. De har han jobbat med i sju åtta månader. Det är inte första gången Jonas har en ”try out” i Södertälje.

– Jag har varit på Estrad många gånger. Det är en trevlig teater och publik. Det brukar vara väldigt roliga föreställningar.

På Cirkus ryms det 1 650 åskådare, på Estrad 500. Det betyder att publiken i Södertälje får uppleva en intimare föreställning och komma närmare.

– Showen är det mest personliga jag har gjort. Jag visar en del bilder, bland på mig som tonåring. Det är rätt utlämnande men också väldigt roligt. Jag var först osäker när jag skrev, men det är en riktig skrattfest, säger Jonas som tidigare har gett provföreställningar i Nyköping, Strängnäs och Märsta.

Jonas Gardell, 52, hade från början tänkt att showen skulle innehålla även äldre material men det finns bara fragment kvar av den tanken.

– Det var så roligt att skriva nytt och det blev så bra att 90 procent är helt nyskrivet, säger Jonas.

Showen handlar om resan Jonas har gjort genom åren.

– Jag växte upp i ett Sverige där det fanns två tv-kanaler, tre radiokanaler och en Ingemar Stenmark. Det handlar om hur landet har förändrats, säger Jonas som på den tiden kände sig som den enda bögen i landet.

– Den tiden känns väldigt avlägsen och långt borta, konstaterar Jonas.

– Det är helt galet när man tänker efter. Det lilla ufot som jag var i början. Jag hade med mig en väska på scenen för att visa att jag inte skulle stanna. Jag skulle snart gå. Så var det de första 20 åren. Jag har gått från utanförskap till att veta att jag är här för att stanna, säger Jonas och berättar att detta är ett tema som återkommer i showen.

Jonas har just nu allt fokus på sin nya show men i september ger han ut en minnesbok, ”Bara på besök”, med foton och texter från hans framgångsrika karriär.

Jonas tycker själv att det är länge sedan han gjorde något nytt. Det är tre år sedan han gav ut en roman och 2013 hade showen ”Mitt enda liv” premiär. Det var en succé och sista föreställningen spelades så sent som i december 2015. Under våren har vi kunnat se Jonas i Melodifestivalen där han har höll i schlagerskolan – ännu ett bevis på hans mångsidighet.

– Schlagerskolan var fantastiskt rolig. Jag fick en helt ny publik. Barnen trodde att jag var en galen professor, berättar Jonas.

Han hoppas att Södertäljepubliken ska strömma till på fredag.

– Trots att jag har hållit på i så många år är jag fortfarande osäker på om publiken kommer att komma. Men de kommer att tycka om föreställningen, säger Jonas.

Nästa vecka är det stor premiär på Cirkus i Stockholm.