Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Jag fick sitta och rita när de andra sjöng”

Hela 16 instrument, två kompanjoner och några tappade hakor – det är Ale Möllers recept på succé.

På lördag är det dags. Ale Möller kommer tillbaka till Järna och för första gången tar han

med sig sina kompanjoner – pianisten Mats Öberg och multiinstrumentalisten Olle Linder. Ale Möller startade trion när han fyllde 60.

– Jag tänkte att då ska jag få lov att bara gå på lust, all musik som jag har hört sedan jag var liten ska vara välkommen i samma konsert.

För honom är det nyfikenheten som tar honom fram i musikens värld. Han spelar många olika instrument och på lördag kommer han att ta med sig 16 olika.

– Jag kan inte lämna grej-er i fred, ser jag ett konstigt instrument måste jag slå på det och banka tills det kommer ett ljud.

Ale Möller är professor i musik på bland annat Kungliga musikhögskolan men han har aldrig vidareutbildat sig inom musik.

– Jag minns att jag var avstängd på mellanstadiet från musiken. Läraren tyckte att jag var för dålig, jag fick sitta och rita när de andra sjöng.

Ale Möller lovar spelglädje, sväng och överraskande vändningar på lördag.

– Vi kan ha snabba infall och hoppa mellan olika musikstilar, ibland blir vi överraskade själva, får man med sig publiken då blir det jättekul.