Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jag är en sverigedemokrat för att jag tror det behövs en förändring

Det blir bäst om jag börjar med lite fakta om mig själv som skribenten Bekymrad väljare (LT 1 september) har missat. Jag kom till Sverige våren 2007 – min man hade då arbetat här under ett års tid. I Polen hade jag ett jobb som jag kunde komma tillbaka till om det skulle gå dåligt här.

Mitt första arbete i Sverige började jag ett par dagar efter att jag kommit hit. Väntade på att få plats på Komvux och arbetade under både den tiden och när jag studerade. I Polen hade jag studerat ryska på universitet i Gdansk.

Så nej, det stämmer inte att jag saknar utbildning och därför sökte mig till Sverige för att göra en politisk karriär. Nu har fastanställning på ett arkiv där jag började 2013.

Nu kommer jag till de lögner den bekymrade väljaren sprider kring det påstådda propagandafikandet med SD-anhängare. Att du smutskastar mig är en sak, men att du även hoppar på dem som är aktiva inom den katolska kyrkan förstår jag inte alls. Du borde be om ursäkt. Jag deltar inte i gudstjänster i någon av de katolska kyrkorna i Stockholm och om du är så insatt i den polska gruppen i Södertälje som du påstår borde du veta det.

För övrigt behöver vi i SD inte värva medlemmar på det här sättet. Fler och fler människor ser vart Sverige är på väg under de rödgröna och Alliansen och hittar till oss utan problem. Vi behöver inte muta någon med fika för att få fler medlemmar. Särskilt de som kommer från Polen vet hur viktigt är det att värna sitt land.

Läs Tomas Karlsson: Frågan är relevant – vad gör Milewczyk hos SD?

Detta att värna sitt land, sitt språk, sin kultur och sina traditioner är grunden till mitt beslut att vara medlem i Sverigedemokraterna. Det som du tar upp om ockupation är det som lärde oss polacker hur viktigt det är att hålla ihop och ta hand om vårt land. De kristna värderingar och traditioner som SD står för är ännu en anledning att jag är så aktiv inom Sverigedemokraterna.

Att följa lagar och regler i landet du kommer till är det viktigaste för att integrationsprocessen ska lyckas. Alla har rättigheter och skyldigheter. I samhället får du mycket men måste ge något tillbaka. Den här balansen fungerar inte så bra nu för tiden.

Sverige klarade sig jättebra under lång tid utan att vara medlem i EU. Jag ser ingen risk vare sig för Sverige eller Polen för att detta skulle ändras om vi lämnar EU.

Runt 65 miljoner människor på flykt får inte plats i lilla Sverige och inte i Polen heller. Hur kan man hjälpa dessa på bästa sätt? Att hitta lösningen på det problemet är den viktigaste uppgiften vi har.

Jag är rädd för att historien kan upprepa sig när det finns individer i samhället som anonymt trakasserar dem som tänker annorlunda.

Och nu måste jag säga att även jag är lite rädd för att historien ska upprepa sig. Att det finns de som spionerar på kyrkobesökare och trakasserar dessa. Eller meddelar dem som makten haver att det finns andra som tänker annorlunda. Som i Polen under den tid det ledande partiet hade sina spioner i samhället som rapporterade om gudstjänstdeltagare. Jag är rädd för att historien kan upprepa sig när det finns individer i samhället som anonymt trakasserar dem som tänker annorlunda.

Det som mina föräldrar lärde mig är att alltid stå för det jag gör och säger. Att ta ansvar för sina handlingar är dock tyvärr inte så populärt i dag, vilket den så kallade bekymrade väljarens påhopp på min person tydligt visar.

Jag är en stolt sverigedemokrat och skriver under mitt eget namn. Jag är en stolt sverigedemokrat för att jag tror på att Sverige behöver en förändring. En förändring på riktigt!

Beata Milewczyk

gruppledare för Sverigedemokraterna i Södertälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel