Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jacob Sjölin: Hans utveckling är så typisk Kings – och nu blir det fjärde guldet

Skyler Bowlin brakade in i reklamskyltarna. Och låg kvar. Ett bra tag. Men han reste sig upp – och satte skotten som gav Kings det guldläge mästarlaget inte kommer att sjabbla bort.3–0 i matcher.

Kings har förlorat fyra matcher på hela säsongen.

Fyra raka nu? Det händer inte. Det finns en anledning till att Kings spelare och ledare jublade så intensivt i går. Guldvittring.

Ja, eller så var det känslosvallet i den tredje finalen. Länge dansade Kings på en slak lina mellan brinnande vilja och urspårad aggression. Vedran Bosnic blev varnad två gånger efter att han hade fått en teknisk foul. I en dryg period såg Kings mindre fokuserat ut än vanligt. Det kunde ha kostat. Men till slut höll laget ihop det – när det gällde som mest.

Och mer än någon annan framstår Skyler Bowlin som det här slutspelets MVP, där han snittar 17,5 poäng per match.

I finalserien har han varit fullständigt fenomenal. Det har på sätt och vis behövts. För när Adnan Chuk och Norrköping lagt mycket defensiv kraft på att stoppa exempelvis Toni Bizaca så har andra fått öppningar.

Ingen har utnyttjat dem bättre än Bowlin. 25, 16 och så 30 poäng i går. Hans högsta notering i Kings. I ett rätt bra läge.

Och det är sättet som han gör det på. Tuffa treor, bra attacker mot korgen – och många halvdistansskott ur pick och rull.

Lägg till det defensiva arbete som pointguarden lägger ned – fyra steals i går – och ni förstår hur värdefull han är för laget.

Han är den här säsongens Darko Jukic.Ett guldvapen.

Just det där är så oerhört talande för Södertäljes arbetsmetodik.

Vedran Bosnic och coachstaben utvecklar individer för att få en starkare helhet.

Och de flesta spelare är bättre i slutet av en säsong. De flesta tröttnar inte. Blir inte slitna. Utan bättre.

Se på Nick Spires eller Aaron Anderson.

Men inget exempel är bättre än Skyler Bowlin.

Redan tidigt på hösten syntes hans defensiva kvalitet, men sedan slutet av januari har offensiven verkligen skjutit i höjden. Kanske var det borta mot Fraport man först såg en glimt av den här nivån.

För det har bara gått rakt upp. I finalerna snittar han 23,7 poäng per match. Och 48 procent på treor. Det blir inte mycket bättre.

Men spelarna blir mycket bättre i Kings. Och det leder till guld.

Fotnot: I en tidigare version stod att Kings förlorat tre matcher. Det är fel. Rätt är fyra, tre i ligan och en mot Borås i semifinalen. LT-sporten beklagar felet.