Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ja till 30 000 för nytt övergångsställe i Hölö

Det ser ut att bli ett övergångsställe på Lämbonäsvägen i Hölö. Lokalpolitikerna har i alla fall sagt ja till ett bidrag på 30 000 kronor.

I februari ansökte Hölö västra samfällighetsförening om 30 000 kronor för ett övergångsställe på Lämbonäsvägen, precis väster om järnvägen där gång- och cykelbanan från Klyvstigen mynnar ut.

Nu har Hölö-Mörkö kommundelsnämnd sagt ja till pengarna efter förslag från ordförande Tomas Kullberg (S). Politikerna ställer två krav: att övergångsstället anläggs med förhöjd vägbula och att gatubelysning dras ner till övergångsstället.

I beslutsunderlaget konstateras att Södertälje kommun bara betalar ut bidrag för färjetrafiken till Oaxen och till vägsamfälligheter där kommunen själv är medlem. Förslaget från tjänstemännen var att nämnden skulle säga nej till bidraget.