Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ja, äldreomsorgen har problem

Till ”en kvinna snart 80 år” som skriver om äldreomsorgen. Ja, det är problem inom äldreomsorgen i Södertälje. Vård- och omsorgsboenden försenas gång på gång. Kommunen köper många vårdplatser i andra kommuner. Det är svårt att få personal till äldreomsorgen. Anställningsvillkoren måste förbättras.

Anmäl text- och faktafel

Nu håller kommunen på med ett arbete om det, som vi hoppas på ska ge resultat.

Du frågar dig även vilka som har ansvar för detta. Naturligtvis är det politikerna som har ansvar.

Men, vi är flera som bevakar frågan. Jag representerar PRO i Södertälje. Vi har engagerat oss i äldrefrågor under många år. Vi har demonstrerat och uppvaktat politiker om bristen på vård- och omsorgsboenden.

PRO sitter med i Kommunala pensionärsrådet, KPR. Där har vi agerat. Vi har under flera år lämnat remissvar på Boendeplanen och påpekat bristen på platser inom vård- och omsorgsboendet.

Vi har också efterlyst en ambition hos kommunen att själv klara det behov av vårdplatser som finns. Vi har också varit med i arbetet om att få till ett mellanboende – ett boende man kan komma till innan man är i behov av vård- och omsorg. Det är ett boende för de som har behov av viss service och social gemenskap.

PRO anser att vi är en fackförening för de äldre. Men vi kan naturligtvis göra mer. Vi behöver bli fler som agerar. Ta gärna kontakt med undertecknad.

Agneta Enbom Holz

ordförande i PRO i Södertälje

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare