Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J20-spelare blir kvar i SSK

Forwarden Måns Lindbäck har skrivit på ett så kallat tryout-kontrakt med SSK. 

Annons

Mats Waltin har tidigare berättat för LT att han ville skriva ett tryout-kontrakt med forwarden Måns Lindbäck, 19. Nu är det också klart att Lindbäck har accepterat det korta kontraktet.

–Han kommer att vara med som tryout till mitten av augusti, säger Waltin till LT.

–Så nu kommer han att vara med och träna försäsongsträningen med laget och han kommer att vara med över den första träningsmatchen, sedan gör vi en avstämning, fortsätter Waltin.

Lindbäck fanns med i SSK:s A-lag i fem matcher den senaste säsongen. Den 185 cm långa och 82 kg tunga forwarden var delad trea i J20-lagets interna poängliga med totalt 34 poäng på 41 matcher.

Han är född 1996 i Kalmar och har moderklubb Kalmar HC men har spelat hela sin juniortid i SSK. Nästa säsong blir hans första seniorsäsong.

Sedan tidigare har Waltin sagt att han även velat se en fortsättning i klubben för Andreas Maier, Lukas Haudum och Nik Simsic, alla forwards från J20-laget, födda 1997 och således juniorer i en säsong till. Waltin hoppas få trion att fortsätta spela i J20-laget och slå sig in i A-laget därifrån.

Waltin har dock inte kunnat diskutera det med Lukas Haudum, som spelar B-VM med Österrike. Nik Simsic har återvänt till Södertälje efter att ha petats från Sloveniens trupp till B-VM och Waltin säger att han väntar sig ett svar från honom inom kort.

SSK-tränaren har däremot haft ett längre möte med Andreas Maier.

–Vi hade ett ingående samtal där vi gick igenom allt noggrant. Jag gav honom tid att fundera och Andreas ska komma tillbaka till mig med ett beslut, säger Mats Waltin.