Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägg bud - ät middag med hockeyspelare

Vill du äta middag med förra SSK-forwarden Emil Lundberg? Det är ett av auktionsföremålen när hockeyallsvenskan samlar in pengar till Barncancerfonden.

Annons
Emil Lundberg.

Under nästa vecka samlar klubbarna i hockeyallsvenskan in pengar till Barncancerfonden. Bland annat höjs biljettpriserna till samtliga matcher i två omgångar med tio kronor, som oavkortat går till Barncancerfonden.

Men klubbarna gör också en hel del saker på egen hand för att samla in pengar. Exempel på det är auktioner med en heldag med lagets spelare, eller vip-paket på en hemmamatch.

I SSK:s fall auktioneras forwarden Jonas Engströms signerade skridskor ut, samt en signerad klubba från backen Robin Press och målvakten Sebastian Idoff. Hos Timrå IK auktioneras en signerad matchtröja med SSK-fostrade Per Hallin ut.

Men det som sticker ut mest är nog det i Asplöven. Haparandaklubben auktionerar ut en rad saker av olika slag, men det mest överraskande är en dubbeldejt – på alla hjärtans dag – med två av klubbens spelare, backen Marcus Fagerudd och SSK-fostrade forwarden Emil Lundberg.

När LT når Emil Lundberg för att fråga om auktionen skrattar han.

–Alltså, jag trodde det var ett skämt. Fagge (Fagerudd) kom och frågade om jag skulle med på den där grejen. Det är så mycket skämt häruppe inom laget så jag sa ja direkt, säger Emil.

Men nu ska spelarna verkligen på dejt. Vinnaren av auktionen får middag på en restaurang i Haparanda med de två spelarna.

–Jag har ingen aning om varför det blev just vi två, det är väl Per Kenttä (Asplövens sportchef, tränare och eldsjäl) som ligger bakom. Jag och Marcus är båda singlar, det är det inte alla i laget som är. Så därför blev det väl vi, säger Emil Lundberg.

Vem hoppas du äta middag med?– Haha, ingen aning. En tjej vore inte fel förstås. Men är det någon som vill snacka hockey så är det också helt okej.

Hur mycket tycker du att middagen är värd?

–Jag vet inte, någon mille eller två kanske (skratt)? Nej, det är bara en kul grej. Även om jag blev mest chockad när jag hörde att det verkligen skulle bli av, säger Emil Lundberg, som dock avslöjar att även om det är en alla hjärtans dag-dejt så lär det inte bli mer än så.

–Nej, det är ingen risk, jag ska inte ha något förhållande just nu. Jag hade ett under tre år när jag spelade därhemma i Södertälje så nu blir det inget på ett tag.

Hockeyallsvenskans insamling till Barncancerfonden pågår under de två omgångarna som spelas 13 och 15 februari. Målet är att samla in totalt en miljon kronor.

Samtliga auktioner hittar du här.

Emil Lundberg.

Mer läsning

Annons