Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SSK bygger ut sina träningsfaciliteter – och närmar sig en till isyta: "Viktigt att vi förbättrar möjligheterna"

SSK förbättrar sina träningsfaciliteter.
De bygger ett utegym, utbyggd skottramp, en teknikyta – och kommer allt närmre en till isyta.
– Det är viktigt att vi med vår stora verksamhet att vi förbättrar våra träningsmöjligheter, säger klubbdirektören Mats Pernhem till lagets hemsida.

Annons

Mats Pernhem, klubbdirektör i SSK.

Så sent som för några dagar sedan berättade vi att BST höjer sina intressen i SSK och blir till en storsponsor i klubben. Därmed köper de också namnet till Telgerinken – numera BST-rinken.

SSK meddelar nu i samband med att de förlänger med storsponsorn CCM med fem år, att det kommer bli ännu bättre träningsmöjligheter i klubben.

– Det är viktigt att vi med vår stora verksamhet förbättrar våra träningsmöjligheter. Vi behöver ibland i dag skicka våra barn och ungdomar till andra ställen i kommunen för att se till att de kan träna, säger Mats Pernhem i ett videomeddelande.

Men framför allt är det träningsmöjligheterna utanför isen som man kommer förbättra.

– Vi projekterar ett utegym som kommer ligga på långsidan utanför BST-rinken, mot fotbollsarenan. Vi kommer bygga ut skottrampen och vår off ice-teknikyta.

De tar också ett steg närmre att kunna bygga en tredje isyta utöver Scaniarinken och BST-rinken.

– Kommunen har tillsatt en projektledare för att utveckla arenaområdet och honom ska vi träffa i början av mars. Det projektet har fått ytterligare styrfart, vilket borgar för att vi kommer igång med att diskutera hur det blir på sikt.

Mer läsning

Annons