Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bemström – äldst och bäst

Stefan Bemström är backveteranen som nu gör sin 17:e säsong i SSK:s a-lag. Med en backpartner vars pappa spelade i laget när Bemström gjorde sin debut.

Annons

Han är överlägset äldst i SSK med sina 38 år, men statistiskt ser Stefan Bemström inte ut att vara redo för pension. Med plus sju i plus/minus-statistiken är han bäst i SSK, precis före backpartnern Lukas Kilström på plus sex.

Kilström, som är 18 år yngre än Bemström, tillhör den yngre generationen i SSK och är son till förra SSK- stjärnan Mats Kilström, som spelade i SSK när Stefan Bemström gjorde sin debut i a-laget 1991.

– Något år körde jag nog med Mats, men han slutade ju när han var ganska ung. Men de har inte så lika spelstil, konstaterar Stefan Bemström.

På gårdagens träning inför kvällens match mot AIK tränade Bemström och Kilström ihop på nytt och det mesta talar för att de får spela ihop även om flera skadade spelare är på väg tillbaka.

– Det ser väl ut som att det är en hel del killar på väg tillbaka och det är bra för konkurrensen och för träningarna. Samtidigt kan vi inte skylla resultaten på att vi har haft mycket skador. Vi har ställt upp med det bästa lag vi har haft tillgängligt och vi har spelat för dåligt, helt enkelt. De som är på isen måste prestera bättre, säger Stefan Bemström.

Läs mer i torsdagens papperstidning.

Skadeläget

Petri Pakaslahti långtidsskadad. Robert Carlsson lär missa ett antal matcher efter en smäll mot axeln på träning i veckan. Timo Seppänen har en halsinfektion. Men Patrik Carlsson känner sig fräsch i huvudet igen och lär spela, precis som backarna Mikko Kalteva och Markus Seikola som varit med och tränat för fullt de senaste dagarna.

Annons