Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ishak målskytt för Sverige

Få gladde mot Estland. Mikael Ishak var ett av glädjeämnena.- Lite som en revansch för mig, sa den forne Assyriska-anfallaren till TV 4.

Många fick chansen – förbundskaptenen Erik Hamrén bytte tio spelare innan det hela var över i Abu Dhabi – ytterst få tog den.

Emir Kujovic, som inget annat vill än att få ett kontrakt med en bättre klubb i Tyskland eller Italien, ska nog hoppas att det inte satt alltför många scouter och agenter på de glest besökta läktarna.

Först var han något sen i avslutet på Marcus Rohdéns djupledsboll. En försvarare hann emellan och styrde undan till hörna. Sedan bommade han från fem meter när han satte foten till ett misslyckat skott från förre klubbkompisen Alexander Fransson.

Lägen den allsvenske skyttekungen knappast skulle ha missat för några månader sedan, när han med sina 21 mål sköt IFK Norrköping till guldet.

Främsta bidraget i debuten var i stället defensivt, när han rensade undan på mållinjen sedan Karl-Johan Johnsson helt missat att boxa bort en estnisk hörna.

Det var, som väntat och förvarnat, ringrostigt lite varstans. Anton Tinnerholm och Emil Bergström hade riktigt jobbigt, slog bort bollar, kom galet in i dueller och bör nog radera den här kvällen på Armed Forces Stadium ur minnesbanken.

Landskamper i januari är högst sällan kryddade med något större underhållningsvärde. Förutsättningarna är ju som de är: spelare som kommer direkt från semestern och som spelar tillsammans för första gången som kollektiv. Det är som det är och blir som det blir.

Debutanten Alexander Fransson visade ett och annat, liksom Marcus Rohdén, men den som övertygade mest var Gustav Svensson. Om någon tog ett kliv mot en plats i Erik Hamréns trupp till landskamperna i mars (Tjeckien hemma och troligen Turkiet borta) var det IFK Göteborgs centrale mittfältare.

Rak och enkel i sitt spel, knappt ett misstag.

Sedan kom byteshysterin direkt i andra halvlek. Hamrén plockade ut Tinnerholm (Emil Salomonsson in), Adam Lundqvist (Pa Konate), Rohdén (Nicklas Bärkroth), Viktor Claesson (Kerim Mrabti), Kujovic (Mikael Ishak) och Christoffer Nyman (Gustav Engvall).

Ett helt misslyckat byte kom kort senare. Sebastian Eriksson klev in för Fransson och började med en galen passning till stabbige Bergström.

Albert Prosa tackade och tog emot.

Ett olyckligt byte gjorde Mrabti. Djurgårdens mittfältare vred sig i plågor efter en duell och drabbades av en befarad knäskada.

Det gav Gif Sundsvalls Joakim Nilsson dryga 20 minuter i debuten.

Trots – eller tack vare – alla byten jobbade Ishak in kvitteringen efter förarbete av Engvall. Ishak styrde in 1–1 via Sebastian Erikssons skott. Ett mål som var viktigt för den forne Assyriskaanfallaren efter en mindre lyckad insats under förra januariturnén då han bland annat missade en straff.

- Det betyder mycket, förra gången jag har så gick det så där. Nu är det lite som en revansch för mig. Det gick bättre denna gång, sa Ishak till TV 4.

Randersanfallaren var sedan också nära att avgöra på tilläggstid med en nick i ribban.

- Jag vet inte om den tar på han efter ribban och så går den ut, det är helt sjukt att den går ut i stället för mål, för han ligger ju vid linjen, men någon ville att det skulle sluta 1-1

En mycket bra insats av den forne Assyriska-anfallaren som säkert stärkte sina aktier för att komma med i OS-truppen i sommar.