Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ishak: ”Jag tänker väldigt mycket på OS"

Han ordnade en straff, låg bakom ett mål och satte även ett mål själv.Mikael Ishak var het i blågula tröjan i Abu Dhabi. Nu är drömmen att målen ska uppfylla ett annat mål. Säsongens största. OS i Rio de Janeiro.

Han fick chansen både mot Estland och Finland under januariturnén

i Abu Dhabi med landslaget förra veckan. Och den tog han med råge. Facit blev ett mål, en ordnad straff, inblandad i ett mål, ett kanonskott i ribban, men framför allt bidrog den Assyriskafostrade anfallaren med sin inställning och energi. Rapporterna från Abu Dhabi vittnade om att Mikael Ishak var den som såg allra hetast ut på träningarna.

– Ja, det kan nog stämma. Jag hade bestämt mig för att jag skulle göra det så mycket bättre än förra januariturnén. Då fick jag inte ut något av mitt spel. Nu ville jag bevisa att jag hör hemma här, och det tycker jag att jag gjorde. Jag är väldigt nöjd med min insats, säger Mikael Ishak.

En del av sanningen kring Ishaks framgång kan nog enklast beskrivas med två bokstäver. OS.

– OS i Rio är mitt stora mål. Även om det är långt kvar dit måste jag i ärlighetens namn erkänna att jag tänker på det väldigt mycket. Jag vill dit, det hade varit otroligt häftigt att få spela ett OS, en dröm.

– Men målet längre fram är A-landslaget och därför var det även viktigt att prestera bra för Erik Hamrén med. Det var skönt. Jag har haft väldigt bra snack med både Hamrén och Håkan Ericson.

Och om man frågar Mikael Ishak själv tycker han att han både ska ha, och förtjänar en plats i Ericsons trupp till Rio de Janeiro.

– Ja, målet är att vara den startande anfallaren. Men även om jag startar eller börjar på bänken kommer jag göra mitt bästa för Sverige. Jag är den spelare som har flest landskamper som är född 1993. Men det gäller att hålla sig skadefri så klart, och göra en bra vår i Randers nu först, säger Ishak.

Truppen till OS tas ut i mitten av juni. Men innan det måste anfallaren även få ett godkännande från sin klubb Randers. I onsdags kom rapporter om att FC Köpenhamn inte kommer att släppa EM-hjälten Ludwig Augustinsson till OS, och att flera danska toppklubbar kommer att göra samma sak med sina spelare. Även om Ishak inte vågar säga för mycket tror han inte att klubben kommer att hindra honom.

– Nej, min känsla är att de kommer att låta mig spela OS om jag blir uttagen. Men jag ska sätta mig ner och prata med klubbens nya sportchef nu den kommande veckan för att prata om detta. Det är klart jag skulle bli besviken om de inte låter mig åka. Men kan på ett sätt förstå det med. Men vi får se. Jag tror de förstår att det är en dröm för oss som har chansen, säger Ishak.