Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Invandringen går över styr

I år beräknas Sverige ta emot cirka 80 000 asylsökande flyktingar. Invandringen har fördubblats sedan 2005, vilket har lett till svåra problem i samhället.

Förra året tog vi emot 110 000 invandrare. 15 000 flyktingar, som har beviljats uppehållstillstånd, är inlåsta i eländiga asylboenden. Politikerna verkar ha tappat kontrollen över invandringen och dess konsekvenser samt saknar en helhetssyn.

Assar Lindbäck, ekonomiprofessor med socialdemokratiskt förflutet, varnade i en intervju i Dagens Samhälle för att välfärden hotas med den omfattande invandringen. ”Fri invandring är omöjlig för ett rikt land i en fattig värld. Invandringen måste bli restriktiv annars får vi ge upp välfärdsstaten”.

Arbetslösheten i Sverige är betydande, omkring åtta procent. 42 procent av alla invandrare mellan 16-64 år saknar arbete enligt SCB. Det svenska pensionssystemet bygger på tillväxt i ekonomin och att den arbetsföra delen av befolkningen arbetar och betalar de utgående pensionerna.

När arbetslösheten är hög minskar således intäkterna i pensionssystemet. Pensionerna sänks – den så kallade bromsen slår till. Många invandrare kan inte bidra vare sig till sin egen pension eller till pensionssystemet. Försörjningsbördan landar på kommunernas socialbudgetar.

Bostadsbristen i Sverige är enorm. För många kommer drömmen om en egen bostad bara att förbli en dröm.

Hur ska vi kunna skapa bostäder till över 100 000 invandrare per år när vi inte kan skapa bostäder som tillgodoser dagens behov?

Svenska skolbarn presterar allt sämre i ett internationellt perspektiv och många elever och lärare upplever också otrygghet i skolan. En majoritet av invandrarbarnen får inte möjlighet att kvalificera sig för gymnasiestudier och får heller inga jobb, vilket leder till en meningslös tillvaro.

Sverige är världsmästare när det gäller att ta emot många invandrare men ligger i botten när det gäller att inlemma dem i samhället. Det innebär att stora invandrargrupper bygger upp parallellsamhällen där man försöker återskapa det samhälle man lämnat. Det är system och kulturer som inte alltid går ihop med de värderingar och den idégrund som Sverige vilar på.

Flera invandrargrupper tar dessutom med sig hemlandets konflikter hit, vilket leder till fortsatta motsättningar och våld mellan olika etniska och religiösa grupper.

Våldsbrott och annan kriminalitet ökar. Den ökade brottsligheten leder till oerhörda kostnader för skattebetalarna. Olika terrorgrupper har ett stort rekryteringsunderlag i utanförskapsområdena där grogrunden för extremism är god.

Unga muslimer i Sverige ansluter sig till extrema organisationer som IS. Totalt sett år det inte många, men det räcker med en enda självmordsbombare för att massa oskyldiga ska drabbas.

Om de etablerade politikerna hade fört en ansvarsfull och human invandringspolitik hade vi inte behövt SD, som nu är Sveriges tredje största parti och bara ökar.

Det finns väl knappast någon i Sverige som inte lider med alla de människor som år på flykt från krigsdrabbade områden. Sverige tar inte bara sitt eget ansvar utan också andra EU-länders.

Nu gäller det att se till att de invandrare som redan finns här får hopp om en ljusare framtid samt att andra länder i Europa tar ett större ansvar.

Om den hotande kollapsen i det svenska välfärdssamhället ska undvikas måste politikerna se verkligheten och förstå att invandringen till Sverige måste minska radikalt.

Ulf Sarlén

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel