Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Invandrare får jobb med körkort

Varje kommun i Sverige har ett självbestämmande över sin ekonomi, och de får själva bestämma om det är nödvändigt att hjälpa flyktingar med en kostnadsfri körkortsutbildning (som för bil, buss eller lastbil).

Arbetslösheten bland flyktingar har minskat i dessa kommuner som erbjuder flyktingar gratis körkort. Dessa kommuner är ett föredöme för mig. Södertälje kommun borde också vara ett föredöme för flyktingar och erbjuda dessa en kostnadsfri körkortsutbildning.

I dag är det oftast ett krav att arbetssökande måste ha ett giltigt körkort. Kostnadsfritt körkort medför en bra investering för Södertälje kommun och integrationen kommer att påskyndas och förbättras. Studiemotiverade, kreativa invandrare som anstränger sig och lyckas med det svenska språket, borde belönas med en fri körkortsutbildning. Södertälje har en relativt bra ekonomi och man borde ha råd att ge flyktingar en körkortsutbildning.

Solidaritet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel