Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Internationell media på plats i Södertälje

Nyheten om helgens dödsolycka där medlemmarna i bandet Viola Beach och deras manager dog sprids över världen.

Första vardagen efter helgen var det inte mycket vid motorvägsbron som visade på den tragiska olycka där det brittiska bandet Viola Beach och deras manager omkom.

Vid gångstråket på norra sidan om kanalen hade någon byggt upp en liten eldstad som omringade en handfull värmeljus. På den var fem gelehjärtan placerade, en för var och en av de omkomna.

När LT besöker olycksplatsen på måndagsmorgonen är den så gott som tom. Förutom ett kamerateam från brittiska tv- och radioföretaget BBC är det enbart några flanörer som rastar sina hundar ute.

Händelsen har fått uppmärksamhet i omvärlden, men framförallt i hemlandet Storbritannien.

Lokaltidningen i Warrington, staden mellan Liverpool och Manchester där bandmedlemmarna kom ifrån, skriver att bandet var ett av de snabbast växande på den brittiska musikscenen. Tidningen berättar vidare att intäkterna från bandets debutsingel kommer gå till de avlidnas familjer.

Till BBC berättade Lee Harman, redaktör för webbsajten Warrington music, att ”bandet hade talangen, driven och allt som talade för framgång”.

En vän till bandet säger till The Telegraph att ”ord kan inte beskriva sorgen” och beskriver bandet som en grupp som älskade vad de gjorde och fulla av talang.

Tidningen Independent skriver att bandet klättrar på musiklistor efter initiativ från deras fans där de uppmanar till att köpa debutsingeln. Bandets singel nådde under måndagen en femteplats på itunes UK-lista skriver tidningen.

Även flera stora nyhetssajter som CNN har rapporterat om händelsen. De skriver att turnén var den första utanför Storbritannien för bandet och att de även hade en kommande spelning i mars på musikfestivalen South by southwest i USA.