Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte värdigt dagens Sverige

I tv- dokumentären Hej svensk, som nyligen sändes i SVT2 möter tittaren lågstadieläraren Maja Lundberg och barnen i klass 2A från Kvarnbackaskolan i Husby.

Annons

Maja är den enda ”svennen” som dessa barn känner och de kallar henne skämtsamt för ”Svenne Banan”. Hon är den enda och viktiga länk dessa barn har till det svenska samhället. Maja vet sin roll och sin uppgift och hon säger i filmen: ”De ska känna att jag jobbar med hjärtat, jag vill inte bara jobba med 20 skallar utan att jag vill jobba med 20 små människor.”

Jag tänkte på Maja och hennes hängivna arbete när jag läste om Alexander Lindholm och hans reflexioner kring LO:s senaste Rapport “Maktelitens inkomster” (LT, 13 februari).

Den visar att makteliten tjänar 46 gånger mer än en industriarbetare med en årslön på 300 000 kronor. Jag tror inte att en lågstadielärare tjänar mer än en industriarbetare och jag ställer mig frågan: Hur kan det komma sig att Majas hängivna arbete med 20 små framtidslöften inte är värt mer än 1/46-del av en maktelits arbete? Jag håller med Alexander Lindholm: “ Det här är inte värdigt Sverige 2013”.

Järna

Inga Gustafsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons