Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte lika mycket snack om Boel Godner (S)

Boel Godner tappade placeringar i listan över Sveriges mest omskrivna kommunstyrelseordföranden. Enligt Dagens samhälle har Malmös ordförande synts överlägset mest i tidningarna i år.

Annons

För femte året i rad listar tidningen Dagens samhälle vilka av kommunstyrelseordförandena i Sveriges kommuner som synts i flest tryckta artiklar i år.

Södertälje kommunstyrelses ordförande, Boel Godner (S) fick kliva ner ett steg på listan och lämna över sjundeplatsen till Stockholmskollegan Karin Wanngård. Boel Godner med 376 förekomster i tidningsartiklar i år, jämfört med Karin Wanngårds 401.

Båda hamnar däremot långt efter Malmös ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh som omtalats i 1 052 artiklar. Därmed klättrade hon upp tre pinnhål.

– Året har varit väldigt händelserikt, konstaterar hon för Dagens samhälle.

Till stor del handlar artiklarna om Stjernfeldt Jammeh har med flyktingfrågan att göra, men också om konsert- och evenemangsansläggningen Malmö Live, Vänsterpartiets uppbrott från det rödgröna styret, besöket av Barack Obamas sändebud mot antisemitism samt de många frågorna kring EU-migranterna skriver Dagens samhälle.

50 kommuner granskades.