Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte lika mycket snack om Boel Godner (S)

Boel Godner tappade placeringar i listan över Sveriges mest omskrivna kommunstyrelseordföranden. Enligt Dagens samhälle har Malmös ordförande synts överlägset mest i tidningarna i år.

För femte året i rad listar tidningen Dagens samhälle vilka av kommunstyrelseordförandena i Sveriges kommuner som synts i flest tryckta artiklar i år.

Södertälje kommunstyrelses ordförande, Boel Godner (S) fick kliva ner ett steg på listan och lämna över sjundeplatsen till Stockholmskollegan Karin Wanngård. Boel Godner med 376 förekomster i tidningsartiklar i år, jämfört med Karin Wanngårds 401.

Båda hamnar däremot långt efter Malmös ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh som omtalats i 1 052 artiklar. Därmed klättrade hon upp tre pinnhål.

– Året har varit väldigt händelserikt, konstaterar hon för Dagens samhälle.

Till stor del handlar artiklarna om Stjernfeldt Jammeh har med flyktingfrågan att göra, men också om konsert- och evenemangsansläggningen Malmö Live, Vänsterpartiets uppbrott från det rödgröna styret, besöket av Barack Obamas sändebud mot antisemitism samt de många frågorna kring EU-migranterna skriver Dagens samhälle.

50 kommuner granskades.