Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Inte längre en utmaning för kommande generationer" – Så vill Telge Energi öka genomslaget för Children's climate prize

Följderna av den globala uppvärmningen är inte en framtidsfråga längre utan handlar om här och nu, menar Telge energi som testar ett nytt grepp för att nå ut mer med sitt klimatpris.

Anmäl text- och faktafel

En krona extra i prispengar för varje person som stöder vinnaren på nätet. Så vill Telge energi öka genomslaget för årets upplaga av Children's climate prize.

Priset startades för två år sedan med syftet att belysa klimatfrågan ur ungas perspektiv eftersom det är deras framtid som står på spel.

Men i ett pressmeddelande konstaterar bolaget att det inte längre handlar om framtiden.

"Vi ser effekterna av den globala uppvärmningen snabbare än förutspått och krisen är inte längre en utmaning för framtida generationer, den är här och nu. Vi har fått många varningar genom åren, men få har gjort någonting. Det är dags att agera på den viktigaste frågan i vår tid, att säkra en stabil planet för kommande generationer," skriver bolaget i ett pressmeddelande.

För att öka genomslaget för priset, och för att ge möjlighet att höjer nu bolaget prissumman.

Utöver de 50 000 kronor som är grunden i priset läggs en krona extra till prissumman för varje person som stöttar vinnaren på nätet.

Priset delades tidigare ut i Södertälje, men från och med i år sker själva utdelningen i Stockholms stadshus. Utdelningen äger rum den 20 november. Dagen efter presenterar finalisterna sina projekt vid evenemanget Children´s climate talks i Södertälje stadshus.