Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte fler cyklister trots trafikkaoset

Brokaoset har inte medfört någon märkbart större ökning av cyklande Södertäljebor. Den räknare som finns vid Mälarbron har legat på ett konstant antal.

Avstängningen av motorvägsbron skulle ha kunnat vara ett bra tillfälle för Södertäljeborna att ta cykeln. Men den mätare som räknar antalet cyklister över Mälarbron har legat på en jämn nivå den senaste tiden. 

Hos Cykeltjänst har heller inte märkt av någon större skillnad än hur det brukar vara vid den här tiden på året.

– Vi är i en period då det alltid är mycket. Det kanske är lite mer än vanligt. Jag har haft tjugo personer där det kändes som att de köpte cykel enbart på grund av bron, säger Jörgen Bjälkmark på Cykeltjänst.

Samtidigt märker han att en del av deras tidigare kunder som kommer norrifrån har uteblivit just på grund av svårigheterna med trafiken.

– Många säger att de inte vågar åka hit på grund av brokaoset.

Han tror också att det är frånvaron av bra cykelvägar i staden som gör Södertäljeborna tveksamma till att ta det tvåhjuliga alternativet.

– Det finns knappt några cykelbanor och i dag åker folk på trottoaren där de inte hör hemma.

Jörgen Bjälkmark tror ändå på cyklingen i Södertälje och att de som börjat kommer fortsätta även efter bron reparerats.

– Det är lätt att åka hem och sätta sig i soffan om man tar bilen från jobbet. Med cykeln får man gratismotion och det är bra med träning.