Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte ensamma om att ha sett UFO:n

På tisdagsmorgonen skrev LT om ett Södertäljepar som sett ett UFO. Det visade sig att de inte har varit ensamma om att ha sett mystiska saker.

Paret som bor i Grödinge hörde av sig till DN-journalisten och vice ordföranden för Riksorganisationen UFO-Sverige Clas Svahn för att få hjälp med vad de kunde ha sett. När LT pratade med honom så svarade han att det i dagsläget är svårt att avgöra vad paret såg. Men i LT:s facebookflöde visade det sig att de inte var ensamma om att ha gjort mystiska observationer.

– Har balkongen rätt ut över hela Södertälje, ser ljusklot och annat nästan varje dag. Såg nåt vid vattentornet i lördags som åkte fram o tillbaka, till exempel, skriver en läsare som tillägger att det mesta nog kan förklaras.

En annan läsare skriver att man i Viksberg ibland kan se "konstiga kraftiga ljussken som rör sig snabbt i olika positioner".

– Det kan stanna och sedan röra sig som ett kast från ena sidan till den andra. För att sedan försvinna i raketfart. Detta har etsat sig fast i mitt minne, fortsätter hon.

LT har också tidigare skrivit om märkliga ljussken över staden. För lite mindre än tre år sedan såg Kimmo Puustinen något som han trodde var en komet. Då kom UFO-Sverige fram till att det sannolikt var planeten Venus som hade fångats på film.

Observationer går dock ännu längre bak i tiden än så. På UFO-Sveriges hemsida kan man läsa om en iakttagelse från 1994. Då såg Mary Long-Broman och hennes son Jimmy ett märkligt ljusfenomen på väg 225. De beskriver hur de såg ett äggformat ljusklot, mellan 30 och 50 meter brett, som lyste starkt med ett grönaktigt neonsken.

Har du sett något oförklarligt ljusfenomen eller liknande över Södertälje? Tipsa LT på [email protected] eller genom vår tipsfunktion: http://lt.se/nyheter/tipsalt

Du kan också SMS:a eller MMS:a ditt tips till 72 001, inled ditt tips med LTS TIPS.