Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skjut vargarna – stängsla in länsstyrelsen

Artikel 23 av 28
Vargattackerna på Molstaberg
Visa alla artiklar

Annons
Varghanne med nosen i vädret. Foto: Heiko Junge/TT

Är det inte på tiden att stängsla in länsstyrelsen nu, som ställer till det alldeles för mycket för enskilda företag och för vanliga friluftsälskande medborgare?

Bort med vargen helt och hållet från tätbebyggelser, där fårbesättningar och människor vistas i tätortsnära skog och mark.

I Sverige har vi allemansrätten, som ger medborgarna rättigheter att fritt vistas i skog och mark. Men alltför många vågar inte utnyttja den rätten på grund av risken att möta en eller flera vargar och även vildsvin, som alla får härja fritt och förökar sig hejvilt i våra tätortsnära skogar.

Allemansrätten fungerar inte så länge som Länsstyrelsen i Stockholms län skjuter den i sank, genom att bedriva ett selektivt tunnelseende för skyddandet av varg – och kanske även vildsvin. Länsstyrelsen ser därför inte den förödande begränsning som följer i blinda fläckarnas spår av allemansrätten och folks frihet att kunna välja ett friluftsliv i skog och mark.

Bort med tunnelseendet nu och inför skyddsjakt på samtliga vargar i Sjundareviret, så att fåren kan få beta i ro och så folket kan få tillgång till sina tätortsnära skogar igen!

Vän av djur och friluftsliv

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Alla artiklar i
Vargattackerna på Molstaberg
Annons