Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska man bygga en majoritet måste man respektera sina samarbetspartier

Annons

Anmäl text- och faktafel

Kommunstyrelsens ordförande i Nykvarn, Bob Wållberg (NP).

Inför valet intervjuades kommunstyrelsens ordförande Bob Wållberg (NP) där han konstaterar att Centerpartiet under de två första åren av mandatperioden 2014–2018 var med ”på ett hörn”. Det var enligt vårt förmenande ett mycket litet hörn – varför vi valda att lämna majoritetsarbetet i januari 2016.

Nu efter valet kan ett liknande läge uppstå. Vi vill därför här förklara varför vi valde att lämna majoriteten, då vi har en annan uppfattning till orsaken än den som Bob Wållberg framför i artikeln. När man är tre parter som ska skapa en majoritet är det rimligt att samtliga parter åtminstone tilldelas rösträtt i de beslutande organen.

Detta förvägrades oss, då vår gruppledare inte ens fick en ordinarieplats i kommunstyrelsen. Endast ersättarplatser i nämnderna erbjöds. Detta innebar att vi inte heller där hade yrkande- och rösträtt.

Läs Tomas Karlsson: I Nykvarn finns politikens tjuren Ferdinand

Jag kan vara enig med Bob Wållberg att det hela var beklagligt, då vi under 14 framgångsrika år ingått i majoriteten, men som det blev var vi helt överens att det enda rätta var att ”kliva av”.

Lennart Ygstedt (C)

ordförande Centerpartiet i Nykvarn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons