Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur mycket vatten förbrukar tvättstugorna?

Annons
Maskinen matas i tvättstugan. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tack för svaret Ruth El-Garhi. Jag förstår att du syftar på slöseri med vatten vid duschning och diskning. Vad finns det annars att slösa vatten på i stora mängder i en lägenhet – ja, förutom toalettspolning, droppande kranar och överdriven användning av tvättmaskinen?

Du skriver att många nya hus har tvättmaskiner i lägenheterna, så detta är inte problemet. Jag antar att du menar för mätning av vattenförbrukningen. Men det handlar inte enbart om pengar. Höjda flygskatter till exempel hindrar inte folk från att flyga. Utan vi måste verkligen spara på vattnet.

Då återstår knäckfrågan, som måste lösas innan man kan ha en saklig debatt om detta.

Hur många nya lägenheter med inbyggd tvättmaskin finns det i Södertälje kommun i jämförelse med alla äldre hus utan tvättmaskiner i lägenheterna? Kan Telge bostäder hjälpa till att reda ut i denna fråga?

Utan att vara en vattenpolis, anser jag att den frågan är viktig, som underlag för debatten om enskild vattenförbrukning.

För att göra det enklare ställer jag frågan så här: Hur stor är vattenförbrukningen i Södertälje kommuns alla tvättstugor? Och är den normal eller orimlig med tanke på att vi måste spara på vattnet?

Och återigen, är det rimligt att de som har egna tvättmaskiner och som snåltvättar hemma och aldrig tvättar i tvättstugan, också ska betala för vattenförbrukningen i tvättstugan?

Hjälp oss Telge bostäder att reda ut detta för oss som sparar på vattnet, men ändå tydligen har frågor att knäcka sinsemellan.

Snålar med aqua

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons