Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi tänker kämpa för Wendela Hebbegymnasiet

Musik, dans, teater och bild. Det är ett under att man ens vet vad dessa saker är. Man har länge märkt att människor av i dag har dragit sig bort ifrån de kreativa elementen i samhället.

Vi är så vana vid att svaren ska finnas vid våra fingertoppar. Så mycket så att man förlorar förmågan att resonera kring saker på egen hand. Detta i sin tur dödar de kreativa uttryckssätten – i en tid då vi behöver dem som mest.

Vi lever i en värld där varannan person drabbas av någon form av mental ohälsa. Människans förmåga att skapa egna idéer skulle behövas nu mer än någonsin. Dock verkar inte Södertäljes politiker se det på samma sätt.

Nyligen kom ett besked att de tänker stänga Wendela Hebbegymnasiet, min skola. En av få utbildningsinstitutioner utanför huvudstaden som fokuserar på de estetiska uttryckssätten.

De väljer att stänga skolan då ansökningsantalet har varit för lågt. Jag uppmuntrar att de med makt tar ställning till detta. Dock finns det bättre sätt att resonera. Eleverna på skolan kräver att få sina röster hörda, många går nu ut i medierna för att få uppmärksamhet kring det som händer. Åtgärder krävs för att det kulturella sinnet ska finnas kvar.

Utan skolor som Wendela Hebbegymnasiet kan man inte nå upp till de högre utbildningarna. Institutioner som Karolinska och Balettakademien kommer också behöva stängas ner, utan kreativt tänkande människor.

Det finns elever inom skolans väggar som är villiga att kämpa för skolans framtid och vad som blir av den.

WHG-elev

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare