Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi stör vår dygnsrytm

Ja varför ska det vara så svårt att ta tag i frågan om sommartid? Pandemi eller inte, tidsomställningarna måste bort och ju förr desto bättre!

Låt oss få normaltid året runt då det är den sortens tid som bäst stämmer överens med soltid, som var det naturliga och självklara. Det är verkligen olyckligt att EUs oförmåga att enas om en sådan bagatell tvingar på oss att år efter år fortsätta med omställningarna. Det är inte bra för kroppen att plötsligt kastas mot en annan årstid visuellt och sedan kastas tillbaka lika tvärt! Man behöver tid för att ställa om. Det värsta vore dock om vi fick sommartid året runt. Då skulle vi få mörka morgnar ända från september till mars och mörkt halv 10 i december.

Slutligen är det beklagligt att EU inte kan befria oss från detta. Det får inte bli så att politikerna förtränger frågan i 20 år bara för ett virus skull. Det får vi aldrig acceptera! Om Sverige bestämmer sig för normaltid nu, kanske fler hakar på. Bara en tanke.

Ur led är tiden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare