Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi kämpar mot all ytterligare förstörelse av vår stad

Ditt sätt att beskriva Södertälje med en ljus och en mörk bild är vi nog många som inte instämmer med. Vad som är ljust med att vi har en 200-årig kanal och badortsanor är verkligen höljt i dunkel. Kanalen är för tillfället inget annat än ett stort bekymmer som tycks kunna pågå hur länge som helst, till stor del beroende på att kommunen ”köpte” Sjöfartsverkets förslag att inte bygga en ny sluss i Södra Kanalen. Som vanligt valde man det billigare framför det bättre. Vad gäller Södertälje som badort har politikerna gjort allt vad man kunnat för att utplåna allt som har med badort och badande att göra; badhus, badortsvillor, Havsbadet, allt är borta. Vari ligger det positiva med att ha anor?

Att kommunen växer så det knakar är verkligen något som på många sätt negativt drabbar alla oss som bor här. Centrum förtätas och utarmas och den gamla idylliska småstaden förvandlas steg för steg till en förortssovstad till Stockholm. Vari ligger det ljusa i att affär efter affär avvecklar sin verksamhet i centrum? Vari ligger det ljusa i att förstöra de villaområden som så många valt och vill bo i?

Nej Boel Godner, vi är verkligen inte angelägna om att ge en mörk bild av Södertälje, ordet angelägen känns mest som ett slag i ansiktet på oss som försöker värna om staden och bekämpa det socialdemokratiska styrets förstörelselusta. Vi kämpade med ”Rädda Maren”, vi kämpade med ”Rädda Kusens Backe”, vi kämpar så gott vi kan mot all ytterligare förstörelse av vår stad. Vi är verkligen inte angelägna att ge en mörk bild av Södertälje men vi lever mitt i vad ni åstadkommer och om det är mörkt är det inte vi som skapat det. När du talar om en ”hållbar framtid” vore det intressant att få reda på vad du egentligen menar med termen hållbar, vad innebär den för dig? Att det är ett populärt inneord vet vi redan, men vad det betyder är inte lika klart i detta sammanhang.

Erik Stenborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare