Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi har fått nog av den nya brottsligheten

Annons

Många svenskar har fått nog: sprängningar och skjutningar, våld och rån mot äldre är några av hemskheterna. Regeringarna under 2000-talet har bäddat för detta genom att avstå från att analysera ekonomiska och humanitära konsekvenser av en ohejdad invandring. Genom den omfattande invandringen har politikerna skapat ett samhälle som är under upplösning; en splittrad nation med parallellsamhällen och med en sällan skådad brottslighet och en krackelerande välfärd.

Sverige bygger på ett demokratiskt statsskick, med svenska folkrörelser som med sina ideal och mångåriga traditioner förstärker det demokratiska samhället. Det är denna demokrati och kultur som måste vara basen i Sverige om landet ska förbli en sammanhållen, stark och demokratisk nation.

Sverige har en lång tradition av att ta emot invandrare och flyktingar. Gemensamt för tidigare invandrare var att de kom från länder med likartad kultur och religion som Sverige. Många tillförde nya kunskaper och kunde snabbt försörja sig och därmed inlemmas i det svenska samhället och den svenska kulturen.

De senaste 30 årens invandring har i huvudsak skett från länder som saknar demokrati. Ofta är det krig, brottslighet och myndighetsförtryck som präglar vardagen där. Tryggheten finns bara i den egna gruppen eller klanen. När erfarenheterna från denna kultur följer med är det en av förklaringarna till segregationen och den nya brottslighet som nu sprider sig i Sverige.

Extraordinära insatser behöver nu sättas in i hela rättskedjan och flyktinginvandringen pausas. Det är bråttom och det räcker inte med vackra ord och utredningar. Det är inte heller framgångsrikt att kalla kritikerna för rasister och utesluta dem från att delta i samtal. Väljarna har tröttnat.

Ulf Sarlén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare