Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi gör vårt bästa för att vara lokala

Hej signaturen "Södertäljebor", vi blir glada trots kritiken. Här förklarar vi varför:

Vårt mål är att ge alla Södertäljebor (inte bara er som skrev insändaren) så bra och relevant lokaljournalistik i TV som möjligt. Och vi tycker själva att vi har kommit ganska långt.

Innan SVT Nyheter Södertälje startade 2015 handlade det om någon gång i månaden som man kunde se ett inslag från Södertälje i Stockholmssändningen, dåvarande ABC.

Anmäl text- och faktafel

I dagsläget är vi fem personer som jobbar varje dag för att ta fram egna nyheter för Södertälje, Nykvarn och Salem. Det gör att större delen av våra sändningar oftast har direkt relevans för just Södertälje.

I övrigt tar vi in annat material från resten av länet, eller kringliggande län, och väljer då i så hög utsträckning som möjligt sådant som ändå handlar om gemensamma länsövergripande frågor. Sjukvård och kollektivtrafik är exempel på sådana. Ibland tar vi också in annat, men väljer då sådant som på något annat vis kan vara intresseväckande eller viktigt för fler.

Och den lokala sajten, svt.se/sodertalje, ser vi naturligtvis till att varje dag fylla så gott det bara går med just det lokala unika material som vi jobbar fram.

I den bästa av världar hade vi naturligtvis varit ännu fler – vi brinner precis som ni för den lokala journalistiken just här. Därför uppskattar vi ert engagemang i frågan, och blir faktiskt på sätt och vis glada över att höra att ni inte tycker det räcker.

Vi lovar att fortsätta jobba så hårt vi kan för att just du ska få bra lokala nyheter i din tv.

Geronimo Åkerlund

redaktionschef och ansvarig utgivare SVT Nyheter Södertälje

Lisa Åberg

redaktör SVT Nyheter Södertälje

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare