Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vi äldre blir osynliggjorda i samhället

Jag är en äldre man som bor nära Willys i Weda. Jag handlar dagligen där – får trevligt bemötande av trevlig personal, det gör min dag glädjerikare.

Anmäl text- och faktafel

Men döm om min förvåning när jag bad en kassör/kassörska om att få växla min tiokrona för att kunna gå på toaletten en rulltrappa ner – det kostar nämligen fem kronor. Då sa personalen att jag måste handla något för att de skulle kunna växla min tia. Så dumt, för jag hade nämligen redan handlat fem kassar tio minuter tidigare.

Jag tycker att vi äldre över 65 år ofta blir osynliga i samhället och tvingade att lära oss swisha och koppla in bank-id med mera. Och som äldre och handikappad till exempel behöver man kunna gå på toaletten vid behov.

Nu fick jag handla en onödig chokladbit för att kunna få en femma för att kunna låna toaletten. Min önskan till personal i butiker: visa medmänsklighet, det vinner vi alla på.

Patrik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare