Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vem ansvarar för nybyggnationer i Södertälje?

Annons

Jag undrar vem eller vilka som är huvudansvariga för nybyggnationer i Södertälje kommun?

Anmäl text- och faktafel

Det höga, bruna bostadshuset vid Stora Torget älskas inte av många och det är för dominant bakom Gamla rådhuset. Det pågående bygget i slänten framför Gamla flickskolan är illa placerat . Har de platserna offrats på förtätningens altare?

Efter de erfarenheterna är jag orolig och skeptisk till hur det ska bli med hotellbygget på Torekällbergets friluftsområde. En av finaste platserna i Södertälje är hotat. Man tänker på Gustav Lindströms visa av Olle Adolfsson ”Vad är det för några dårar som härjar i stan, serru! Glada som barn, serru med sitt sattyg till plan!”

Ett stort, högt hotell kan bli alltför dominerande och inkräkta på den näraliggande kvarnen så den förminskas och hotellkolossen passar inte in på området. Enligt verkställande direktören för bolaget som vill bygga hotellet räcker det inte med 100 rum, det behövs cirka 150 till 200 rum för lönsamhet.

Hur många våningar blir det? Hotellgäster vill naturligtvis också ha parkering nära hotellet och inte gå flera hundra meter i ur och skur.

Ska skogen skövlas eller ska man spränga sig ner i berget för att få garage? Min dröm hade varit om man byggt ett nytt värdshus gärna med 1800-talsinredning och med svensk husmanskost på dagtid och gourmetmat på kvällarna. Det hade passat in på Torekällberget.

Nu hoppas jag att kommunens representanter gör sitt yttersta för att rädda vad som räddas kan i den återstående detaljplaneprocessen och gärna redovisar i Länstidningen det som varit hitintills.

Sonja Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare