Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Värna naturvärdena – låt skogarna vara

Jag älskar naturen och har hund. Så jag är mycket ute i skogen och promenerar runt friluftsspår. Med åren har man märkt hur det byggs ut och även att skogen gallras.

Jag förstår att kommunen behöver pengar men jag undrar vad det ger i pengar, kontra hur mycket skada en sådan skog tillfogas. Ta Östertäljeslingan. Skogen där är gallrad flera gånger samt att Igelstaverket byggts och byggt ut.

Skogen var otroligt fin innan. Nu är det stubbar, ris och stenar överallt. Inte mycket till skog kvar. Pengarna för till exempel gallring måste vara en engångssumma – och gör det stor skillnad? Är det inte mest för att räkenskaperna ska gå ihop? Han bakom skrivbordet bryr sig ingenting om skogens värde? Skogen hämtar sig om kanske 30–50 år.

Det är inte kul att se att man räknar pengar – förmodligen småpengar – och samtidigt förstör skogen för djur, svamp och vi som gillar en fin skog.

Detta var ett exempel, ser nog lika ut på många andra ställen. Jag betalar hellre högre skatt än att kommunen gör alla våra skogar till rishögar.

Svampplockare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare