Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varken Torekällberget eller Tom Tit ska privatiseras

Nej, Max Karlsson och CUF Södertörn västra, ert förslag att Tom Tits experiment och Torekällberget ska privatiseras (LT, 30 augusti) är helt befängt.

Anmäl text- och faktafel

Södertäljes två främsta besöksmål, som lockar hundratusentals besökare till vår stad, ska vi vara stolta över. Det är fantastiskt, att vår kommun kan visa upp två så lockande attraktioner.

Ni efterlyser allmännyttiga tjänster åt kommuninvånarna. Tom Tit driver en förskola och medverkar i utbildning av lärare och elever i våra skolor.

Torekällberget ska inte säljas. Det är vårt friluftsmuseum, som vi ska slå vakt om. Vi är stort tack skyldiga Kulturhistoriska föreningen, som byggde upp det hela och sedan skänkte det till kommunen, när det blev för omfattande och arbetskrävande.

Ni glädjer er antagligen åt hotellplanerna. Det gör inte vi.

På Torekällberget finns faktiskt ett varnande exempel på vad privatisering kan leda till.

Värdshuset fungerade, så länge Björn Lindius drev det. Efter försäljning var det stängt på dagtid, till och med på nationaldagen. En affisch om Nattklubb var det enda, som tydde på någon verksamhet. Och nu är huset borta.

Ni glädjer er antagligen åt hotellplanerna. Det gör inte vi.

Torekällberget behöver ett värdshus men också mer utrymmen för museiföremål. Det borde kunna samsas i en byggnad, där det tidigare värdshuset låg. En byggnad, som smälter in i miljön och ägs av kommunen.

Signe Andersson

Barbro Hedlund

S-ledamöter i styrelsen för Tom Tits experiment

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare