Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför ska vi ha tåg på Torekällberget?

Jag förstår att museichefen vill ha nya attraktioner på Torekällberget även om jag tror att de allra flesta Södertäljebor och besökare är mer än nöjda med det som finns. Alla pengar borde läggas på stöd till befintliga museer och liknande för att kunna hålla dessa i gång.

Berget har förlorat en hel del av den tidigare mysigheten när man satte upp staket och började ta ut entré för flera år sedan. Man kunde möjligen tro att det skulle ge större intäkter men i gengäld blir det färre besökare och dyrare för kommunen för varje besök.

Därför skrämmer lördagens artikel om en ny tågvagn som inte ens verkar vara någon riktig vagn. Vem styr egentligen på Berget? Man får en känsla av att museichefen är tågfantast - det är jag också - men detta verkar vara ogenomtänkt. Den nya entrén med staket och annat är tråkig men framför allt passar inte ett stort lok in i Torekällbergets miljö och än värre blir det med nya vagnar. Ansvarig nämnd måste stoppa detta förslag.

För oss tågintresserade Södertäljebor är det väldigt förspänt att vi har den förnämliga levande museijärnvägen i Läggesta, Mariefred och till Taxinge. Den är värd många besök om man är intresserad av tåg.

Tågentusiast sedan barndomen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare