Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför blev det så här med gymnasieskolorna?

 
Gymnasiekrisen
Visa alla artiklar

Beslutet att stoppa intaget för Wendela Hebbegymnasiet är en stor skam. Alla ungdomar behöver ha möjlighet att få skapa om de så önskar.

Vi behöver behålla ungdomar i Södertälje, även de som inte enbart vill studera teoretiska ämnen.

Hur kan det vara möjligt att det är så olika ekonomiska förutsättningar? Hur kan Morabergs studiecentrum och Täljegymnasiet gå med så många plus? Det är dags att börja fördela pengarna så att alla ungdomar kan få möjlighet att studera det som de önskar.

Nu med en ny gymnasiechef, Johan Abrahamsson, finns den möjligheten. Under den förra raserades många bra program för elever som bland annat hade som mål att genomföra 3–4 år i skolan för att sedan gå vidare i yrkeslivet samt bli en bra medmänniska.

Alla behövs. Kreativa, tysta, aktiva, akademiker med flera för att välden ska bli lite bättre. Alla vill kanske inte studera vidare till universitet, högskolor utan vill leva ett annat liv.

Det är dags att kunna ge alla möjlighet till att fritt välja – inte bara beroende på ekonomi eller hur kommun fördelar sin budget. Ibland känns det som ungdomar som vill göra annorlunda inte får finnas, utan det är bara teoretiska program som vi ska ge plats till.

Ska inte bara klaga, utan har ett tips: förlägg språkintroduktion (som tidigare) till Torekällgymnasiet, samt introduktionsprogrammet (Ia) på Täljegymnasiet. Detta skapar lokaler och nya möjligheter för Foucaultgymnasiet som då kan fördela och hitta lämpliga lokaler för sina ungdomar.

Tänk efter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare