Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Varför bidragsfuskar Södertälje kommun?

Som många säkert märkt och som LT har uppmärksammat så stängdes det trådlösa nätet i Södertälje centrum av bara några dagar efter Boel Godners lansering. Först hette det att nätet skulle komma igång igen inom någon dag, men nu lär det inte komma igång innan sommaren är slut.

Anmäl text- och faktafel

Bakom det beslutet ligger sannolikt en insikt om att hela installationen är ett enda stort bidragsfusk.

Kommunen har beviljats delfinansiering från EU för projektet och redan när man ansökte om pengarna förband man sig att utforma nätet på visst sätt. Bland kraven anges att nätverket inte ska kräva någon användarregistrering av det slag som skett, hela nätverket ska vara döpt efter EU-standard (Wifi4EU) och innan man blir utsläppt på internet så ska en EU-profilerad landningssida visas.

Kommunen måste dock ha tyckt att det varit roligare att ta åt sig äran av projektet så man har gett nätverket ett eget namn och struntat i EU-märkningen.

Så samtidigt som kommunen gärna åker till Almedalen och berättar om kampen mot bidragsfusk så återfinns man alltså själva bland de som bidragsfuskar. Det är varken rimligt eller lämpligt och både tjänstemän och politiker behöver förklara varför man tycker att övervakning av enskilda är så viktigt att man struntar i avtalet med EU och varför man helt valt att programmera nätet på ett annat sätt än avtalet kräver.

Pär Abrahamsson

vd Infobyte

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare