Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var kommer Södertäljeborna in i bilden?

Södertäljes kommunpolitiker har ett innovativt ledaregenskap när det gäller utveckling av stadens centrum tillika besöksnäringen.

Idén att hitta ett innovativt sätt att avgiftsbelägga och begränsa medborgarnas intresse och tradition att besöka och ta en fika på Torekällberget är så fantastisk.

Det är en gammal politikertradition sedan generationer tillbaka att ta bort en del av stadens gemensamma och traditionella trivselmiljö. Utgår från att tänket med avgifterna till Torekällberget är ett första innovativt arbetssätt att inhibera medborgarnas möjlighet att ta en fika och njuta av utsikten över staden tillsammans med goda besökande vänner, barn och barnbarn. I och för sig är det väl inte så mycket att se längre.

Underskottet för Torekällberget är för stort. Förlåt, men vad kommer kostnaden ha hamnat på efter projekteringskostnaden med biljettkur, och därtill kostnader för personal och administration i den mest backiga delen – kanske 600 000 kronor i vått och torrt. Innovativt entreprenörskap?

Lägg igen Maren och bygg hotell – men vad kommer sen?

Den stadskärna som en gång fanns har blivit som vilken stadskärna som helst, vart du än reser. Medborgarnas synpunkter anses av flertalet politiker och diverse andra som obstinata utan kunskaper eller bidragsgivare till den nya autonoma storstadsmiljön.

Lägg igen Maren och bygg hotell – men vad kommer sen? Var kommer Södertäljeborna in i bilden. Bort med torghandel. Inrätta modell öststatstorg. Inget att njuta av och beskåda med goda vänner som besöker vår en gång så fina stad. Är detta den nya Södertäljemodellen?

Marakottan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare