Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Var finns kompetensen hos Telge Bostäder?

Boel Godner anklagar Sjöfartsverket för bristande kompetens. Dags att se över sitt egna glashus? Vart finns kompetensen hos Telge Bostäder och dess projektplaner kopplat till Stockholmsberget.

Vi har en tidigare ordförande som uttalade sig under 2019 om att boende i billigare hyreslägenheter skall flytta till dessa dyrare hyreslägenheter och skapa någon form av ruljans i boendemarknaden.

Vi har en styrelse som investerade cirka 3,3 miljoner kronor i att bygga om lägenheter till så kallade kompisboenden. Vad man baserade det på för underlag tåls att diskuteras. Dessa står än idag tomma och man skall utvärdera detta.

Dessförinnan så talade man om det att det uppenbarligen fanns ett behov av exklusiva och större hyreslägenheter i Grusåsen.

VD Juan Copovi Mena uttalade sig enligt nedan år 2017.

– När jag kom in i projektet så ifrågasatte jag planerna på ett underjordiskt garage. Att gräva ner sig här känns väldigt 1900-tal, säger han när vi träffas på tomten där 130 lägenheter ska växa fram. Istället för underjordiskt garage blir det ett p-hus på parkeringen intill Cykeltjänst.

Detta p-hus har idag 23 garageplatser som står tomma. Telge har försökt att få dessa uthyrda med någon form av rabatterad trappmodell.

Pontus Werlinder går sedan ut och varslar personal och klagar på dålig lönsamhet.

Man slutar aldrig att förvånas hur lätt det är att leka med andras pengar och i synnerhet med skattepengar. Är man dessutom Sosse, då har man inte den spärren alls.

JH

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare