Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad hindrar regeringen från att agera?

Justitieminister Morgan Johansson (S) har talat med personal på Södertälje sjukhus akutmottagning (LT, 18 oktober). Gott syfte förvisso men ändock mest utspädda tomma fraser. För vad säger han? Inför det som sker är han som brukligt rent av traditionellt feg, eller mest rädd för vad som numer utspelas i vårt land anno 2019. Har ni sett hans ögon under alla dessa pressmöten? Förr om åren var det inte larm, låsta dörrar, kameror och vakter. På sjukhusakuten. Vem hade ens kunnat drömma om detta dagliga scenario för blott något decennium tillbaka?

Samtalsämnet för Morgan Johanssons besök var arbetsmiljön för dem som arbetar på sjukhuset. Och om detta hade han inte mer att säga än ”på sikt” skall även sjukhuspersonal omfattas av skyddet för blåljuspersonal. På sikt således. Varför inte redan nu? På sikt kan bli väldigt långt bortöver. Vad är det som hindrar honom och regeringen att ge akutens, ja alla verksam sjukhuspersonal, det skydd som – äntligen – tillkommer ambulans, räddningstjänst och polis?

Hur många gånger under de senaste åren har vi inte hört hur statsminister Stefan Löfven säger att det är fullständigt oacceptabelt? Finns det någon som fört statistik över detta helt tomma och slappa uttryck?

Det verkar som att Regeringen tvingas gång efter annan anpassa sig till en allt vildare och oregerlig samhällsordning. Nödd och tvungen är Morgan Johansson med sällskap. Och han säger ”på sikt”.

Vad är det som hänt med socialdemokratin?

Anders Hammarlind

fri skribent

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare