Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad har studenterna läst och lärt sig?

Artikel 14 av 15
Student 2021
Visa alla artiklar

Jag är inte så insatt i kurser på gymnasiet eller om alla som tog studenten i år har läst samhällskunskap, men jag hoppas att alla har gjort det. Om alla har gjort det blir jag orolig över hur eleverna tog till sig kunskapen och hur man praktiserar den, då de som valde att ha sitt utspring med familj och anhöriga och därmed bröt både regler (lag och rätt), Folkhälsomyndighetens direktiv samt demokratiska överenskommelse mellan elever, skolledning och kommunen.

Denna kunskap borde ingå i ämnet samhällskunskap och kan man inte praktisera det borde man inte ha fått ett godkänt betyg i ämnet.

Kan man sänka ett betyg i ett ämne efter att man har läst klart kursen och lämnat skolan när det visar sig att man inte kan praktisera det man läst? Förhoppningsvis kan man inte göra det, men en stund lekte jag med tanken att man kan göra det. För det är väl inte så att alla som valde att göra sitt firande i Dalparken hade F (ej godkänt) i samhällskunskap? I För i så fall behövs det göras något åt undervisningen på skolan så att de som läser kursen även kan praktisera kunskaperna.

En annan tanke jag har är vad visar man att man kan om "Hållbar utveckling" när man:

• Kastar mat på varandra.

• Sprutar dryck på någon.

• Förstör studentmössor.

• Förstör kostymer och fina klänningar.

• Skräpar ner.

• Skjuter raketer.

• Tömmer brandsläckare med mera.

• Skräpar ner – och inte sopsorterar.

Hållbar utveckling ska genomsyra alla ämnen i skolan men har tyvärr inte lämnat några synliga avtryck under det här firandet, även här behöver skolan tänka om i sin undervisning så att de som lämnar gymnasieskolan kan leva hållbart och även påverka sin familj att göra det.

Inte så insatt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare