Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad har hänt med dagens brevbärare och tidningsbud?

Jag har personligen saknat post flertalet gånger de senaste månaderna, både personliga brev och avier. Vart de har hamnat kan jag bara gissa mig till.

Sedan har vi då en hel hög med post som ligger på min arbetsplats, adresserat till människor där inte ens gatuadressen stämmer – det är inte ens samma område.

Då undrar jag, åker man runt och stoppar ner post lite på måfå i brevlådor – att läsa adressen gör man uppenbarligen inte längre.

På min arbetsplats har vi flera äldre som är prenumeranter på LT, allt som oftast saknar de sina tidningar. Och med en enkel folkpension så är det ganska stora pengar vi talar om när det gäller tidningar, tidningar som de betalat i förskott dessutom.

För våra äldre så betyder det oerhört mycket att kunna sitta i lugn och ro, bläddra igenom sin tidning under dagen. Vår brevlåda är klart och tydligt märkt med hur många exemplar av Dagens Nyheter respektive LT vi ska ha – lik förbaskat så saknas tidningarna. Våra gruppchefer får ringa prenumerationstjänst och påtala att nu saknas det x antal tidningar under perioden x, har vi tur får vi en bunt tidningar dagen efter. Observera: om vi har tur.

Det minsta man kan begära av tidningsbud/brevbärare är att de är läskunniga och har viss känsla för att faktiskt sköta sitt jobb. Så till er som faktiskt gör det ni ska, hatten av och tummen upp. Ni andra bör byta jobb.

Våra äldre har betalat dyra pengar för en tjänst, se då till att ge dom valuta för pengarna!

Carin

Tallhöjdens vård och omsorgsboende

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare