Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vad är positivt med att härbärget stängs?

Annons

Jag blir så förundrad varje gång som Södertäljes kommunala tjänstemän uttalar sig i media. Med ett leende och framåtanda i blicken lyckas de få besparingar som tär på det mänskliga värdet att låta som briljanta lösningar för våra mest utsatta medborgare.

Dock har dekadens rått den senaste tiden. Kanske är besparingarna så stora och uppdraget så omöjligt att det hela blir allt för genomskinligt för att mäkta med. Eller så har man helt enkelt vant sig vid vad ”samhällsuppdraget” egentligen innebär för resultatenhetscheferna och börjar bli luttrad nu.

Den sista i raden av dessa tjänstemän är Gunilla Lindstedt som vill låta påskina att det är positivt för de mest utsatta missbrukarna i Södertälje att härbärget nu stängs ned. Hur i all sin dar kan det vara positivt?!

Inte kommer behovet att försvinna bara för att härbärget stängs.

Klart att det är bekymmersamt att behovet finns, det är ett bevis på att missbruksvården i Södertälje inte har fungerat under lång tid. Men inte kommer behovet att försvinna bara för att härbärget stängs.

Att människor inte ska behöva dela sovplatser i stora salar är en rimlig vision. Dock är detta ”sista steget” innan gatan och att åtminstone ha tak över huvudet är kanske bättre än att frysa ihjäl? Om man menade allvar med att de människor som nu nyttjar sovsalarna ska kunna få vård i eget boende så kan man vända på steken och börja där.

Se till att alla i Södertälje har tak över huvudet, insatser efter behov och avveckla sedan härbärget successivt allteftersom behovet minskar. Eller slipa era argument innan ni uttalar er i media.

Om ni helt enkelt inte kan kapitulera och bara säga som det är – att man gång på gång misslyckas med samhällsuppdraget. De flesta förstår nog att ert uppdrag inte alltid är lätt.

Illa berörd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare