Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Vaccinationsbluff eller planeringsmiss?

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Vi läser stora rubriker om lediga/obokade vaccinationplatser i Stockholm. Men det är bara delvis sant – det gäller inte den södra delen av Stockholm. Jag tillhör fas 3 och fick ett brev för några veckor sedan att jag kan boka tid och att en vaccinationscentral öppnar i Södertälje- härligt. Men verkligheten är en annan.

I cirka tre veckor har jag ett antal gånger om dygnet varit inne och letat tider – det finns inga söder om Globen. Vårdcentralerna har dessutom numera bara uppdrag att vaccinera riskgrupper.

Har dessutom gått förbi vaccinationscentralen på Nygatan ett antal gånger – det lyser där men inga människor. Sedan kom nyheten att Scanias sjukvård kommer att vaccinera allmänheten – men inte förrän i slutet på maj.

Summerat, det kommer att ta lång tid innan invånarna i Södertälje med omnejd har en chans att bli vaccinerade. Jag får väl boka in mig i Norrtälje eller Kista för att få en vaccination

Kenneth Jansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare