Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tommy Hansson må ursäkta – Torekällberget ska vara gratis

Intressant att få svar från Tommy Hansson (SD), efter mitt eget inlägg om avgifter på Torekällberget.

Det räcker att bara läsa sista stycket i Hanssons text. Där står ”Den som vill ha tillgång till kultur måste vara beredd på att betala ur egen ficka”. Jag tror att Tommy Hansson klarar det, men barnfamiljer med liten inkomst kommer att få svårt att betala inträde till Torekällberget. Vad jag förstår har inte kultur och fritidsnämnden läst barnkonventionen som gäller som svensk lag sedan 1 januari.

Där står bland annat att varje stat (gäller även kommun) ska ta ansvar för att nyttja sina resurser till fullo för att uppfylla barns rättigheter. Nu får barn gå in gratis, men många går in med en vuxen person som måste betala 100 kronor (lägre kostnad för pensionärer).

Detta betyder att barn som tillhör socioekonomiska svaga grupper inte får möjlighet att gå på Torekällberget. På Torekällbergets hemsida finns ingen information om att det kommer bli inträde i sommar.

Från kultur- och fritidsnämnden har man inte heller information om att kostnaden för införande av inträde (biljettkassa med mera). blir 500 000 kronor. Man skulle få in 600 000. Nettot skulle då bli 100 000.

Den plats som friluftsmuseet ligger på i dag kallades tidigare (1929) för ”Amerikaberget”. Det är nära att tro att detta förslag enbart är ”fake news” men det är det inte.

I dessa coronatider behöver vi få en möjlighet till avkoppling. Torekällberget är Södertäljesbornas oas – som ska vara gratis.

Södertäljebo som vill bevara kulturen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare