Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Till Gästhamnens försvar

Svar till insändaren ”Ingen respekt för sommarjobbare i Gästhamnen” (18/7)

Några ord om/till de ungdomar som skulle ha spelat i Gästhamnen: välkomna in i musikbranschen...

Jag kanske låter en aning cynisk men det är alls inte med mening. Jag skriver från sommarstället i Norrland och är inte insatt i Gästhamns-incidenten på något sätt egentligen, utan enbart på det jag läser i "anhörigs" insändare.

Det som hänt är inte direkt svårt att räkna ut för en gammal musikerräv: ungdomarna har kört igång med sitt gig-ande, vädret har inte varit på deras eller arrangörens (i detta fall ägaren/kommunen) sida. Att spela i regn och blåst är en omöjlighet då både notpapper och musikinstrument blir hårt ansatta - därför skulle arrangören ha sett till att ett regn- och vindskydd sattes upp.

Arrangören/ägaren har därefter avbrutit engagemanget långt tidigare än överenskommet, därför ska ungdomarna regelmässigt ersättas för det uteblivna gaget. Om de hade vetat utgången av detta (att arrangören säger upp dom på grund av dåliga väderförhållanden/sämre kundtillströmning) så hade de kunnat ordna med andra sommarjobb. Vårat kära Skandinavien erbjuder sommartid snabba väderomslag och detta är inte någon nyhet för någon av oss.

Som krögare på våra breddgrader så får man räkna med ett och annat bakslag, detta måste finnas med i planeringen inför uteserverande under sommartiden, det som förloras på gungorna (regndagarna) får tas igen på karusellen (sol-dito).

Alternativ två (vilket jag helst inte vill ponera) är att arrangören inte var nöjd med ungdomarnas underhållningsvärde, något som dock är svårt att bedöma eftersom jag inte hört bandet - där är det naturligtvis upp till köparen att inspektera/få ett smakprov av varan (grisen) innan hen köper den i säcken...

Lars R Nyström

yrkesmusiker sen barnsben

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare